HTML

A csapos (aki mindig közbeszól)

Friss topikok

  • Paladdin: Igazad lehet a karizma hiányával kapcsolatban. De lehet, hogy épp ez szólhat mellette. Ugyanis el ... (2011.05.11. 14:04) Bajnai Gordon for President!

Linkblog

Bajnai Gordon for President!

2011.04.15. 11:51 Gnózis

 A közelmúltban megjelent közvélemény-kutatási adatok alapján egyértelműnek látszik, hogy miközben a Fidesz egyre gyorsuló ütemben veszíti el választói bázisát, az MSZP, mint jelenleg egyetlen komoly alternatívaként megjelölhető baloldali párt ebből semmit nem tud profitálni. Csupán a kiábrándult, sehova sem húzó szavazók száma nő. Az magyar társadalom egyre inkább veszíti el a hitét abban, hogy az országban valódi társadalmi-politikai integrációt, távlatokban is gondolkodó, jövőjét kizárólag az Európai Unió keretén belül elképzelő Magyarországot megvalósítani képes pártalakulat szülessen meg. 

Éppen ezért a mai napon "népi kezdeményezést" indítok annak érdekében, hogy a jelenlegi MSZP romjain és az elhunyt SZDSZ sírján egy új, liberális szocdempárt jöjjön létre. 

Az új párt vezetőjének Szigetvári Viktort, Bajnai valamikori kabinetfőnökét illetve államtitkárát leendő miniszterelnök-jelöltnek pedig magát Bajnai Gordont szeretném javasolni. 

Meglátásom szerint az MSZP jelenlegi vezetése - beleértve Mesterházy Attilát is - képtelen arra, hogy érdemben megszólítsa a kiábrándult szavazók nagy részét ami elsődlegesen annak a tudható be, hogy a párt meghatározó arcai között továbbra is olyanok tűnnek fel, akik felőrlődtek, elhiteltelenedtek az elmúlt 20 év politikai csatáiban. Sajnos nem alkalmas erre az általam továbbra is nagyra becsült Gyurcsány Ferenc sem, aki - bármennyire is személyes tragédiája ez - nem tud kilépni a jobboldal által rávarrt öszödi hazugság-zsákból. 

Mint ahogy egy korábban mégoly sikeres edzőnek is utilaput kötnek a talpára, ha már nem tudja motíválni a csapatát, az MSZP teljes vezetésének távoznia kell és egy új, fiatal - mondhatni "szűz" garnitúrának a helyére állni ahhoz, hogy a 2014-es választásokon képesek legyenek legyőzni a jobboldalt. 

Hiszem azt, hogy az általam javasolt két ember a baloldal élén (Bajnai Gordont azt hiszem nem kell külön indokolnom, Szigetvári Viktor nézeteinek és hitvallásának megismerésére pedig a vele készített beszélgetés http://beszelo.c3.hu/cikkek/%E2%80%9Ea-felelos-politikat-el-kell-adni-valasztoknak%E2%80%9 teremt lehetőséget
képes lesz életet lehelni a nevében is változásra érett MSZP-be és integrálni egyúttal azokat az egyetemes liberális értékeket, amelyeket a szunnyadó magyar liberálisok is majdan magukénak vallhatnak. 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://acsapos.blog.hu/api/trackback/id/tr952827926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

troll ellenpólus · http://trollhitvallas.blog.hu/ 2011.04.15. 14:45:50

Látom, az emberek életével játszadozó, a magyar gazdaság sírját Gyurcsánnyal karöltve megásó Libajnai készülődik a visszatérésre. De ne reménykedj, elvtárs. Az emberek nem hülyék, tudják, hogy a mostani nehézségek elsősorban Trükkös Gordon hazudozásainak, az általa és bűntársa, Oszkó által gondosan eltitkolt hatalmas hiánynak köszönhetők. Libajnai talán még mesterénél, Gyurcsánynál is messzebb ment a hazudozásban, agyonhamisított költségvetést, eltitkolt, óriási hányt, szétesőben, csőd szélén álló államháztartást adott át a nemzeti kormánynak - és te ezt az embert akarod visszahozni?

Paladdin 2011.05.10. 11:51:29

Szerintem rendben van a cikk is, Bajnai is és Szigetvári is. Utóbbi egy értelmes, politikai és menedzsmentkultúrában is művelt szakembernek tűnik, és Gordont is el tudom képzelni megmentőként, de leginkább egyetlen ciklusra "válság-miniszterelnöknek".

Nekem még Tétényi Éva is elfogadható alternatíva a populizmus és az izomból nyomott ostobaság elleni harc élére, de lehet, hogy Bajnai kormányában is megállná a helyét. Vagy fordítva. :-)

Gnózis 2011.05.10. 21:05:50

@Paladdin: Tétényi egy jó szándékú és becsületesnek látszó (a mai politikában persze már ez is nagy szó) "civil", de nem elég karizmatikus éppen ezért nem lehet mögé pártot szervezni. Ez persze ne jelenti azt, hogy egy a fenti módon gründolt pártban ne lehetne akár meghatározó személyiség is.
Egyelőre azonban úgy tűnik, az általam elképzelt pártot Gyurcsány próbálja felépíteni. Ambivalens érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.

Paladdin 2011.05.11. 14:04:01

Igazad lehet a karizma hiányával kapcsolatban.
De lehet, hogy épp ez szólhat mellette. Ugyanis el tudok képzelni egy olyan forgatókönyvet, amiben az emberek megunták az egymást le-hazaárulózó, "anyádból szüzet csinálok" (by Hofi) ígéretekkel házaló öltönyös államférfiakat, és esetleg könnyebben azonosulnának egy békés összefogást és a csatabárd elásását hirdető nővel.
süti beállítások módosítása