HTML

A csapos (aki mindig közbeszól)

Friss topikok

  • Paladdin: Igazad lehet a karizma hiányával kapcsolatban. De lehet, hogy épp ez szólhat mellette. Ugyanis el ... (2011.05.11. 14:04) Bajnai Gordon for President!

Linkblog

Kizökkent a világ, ó kárhozat ...

2011.05.02. 09:38 Gnózis

 A cigánybűnözés felszámolására nincs igazán jó megoldás. Ugyanúgy, mint általában a bűnözés felszámolására sem.

Mint ahogy az amerikai gettókban a fekabűnözés, nálunk is a cigánybűnözés csupán következmény. Következménye annak, hogy a modern társadalmak nem képesek mindenki számára munkát és megélhetést biztosítani. Elsősorban azért nem, mert éppen a modernizáció jellegzetessége, hogy a termékek létrehozásához egyre kevesebb munkáskézre van szükség, így ha a munkaerőben válogatni kell, úgy a képzettebb munkaerő előnyben részesül a képzetlenebb vagy teljesen képzetlennel szemben. 
Az megint egy más kérdés, hogy miért elsősorban e kisebbségi körből kerül ki a képzetlenek döntő többsége. Lehet-e, tudunk-e, akarunk-e ezen változtatni? Vagy inkább azok, akiken segíteni kellene, maguk tudnak-e, akarnak-e saját életükön változtatni?
 
Lehet szidni a liberalizmust, hogy túlságosan is toleráns a problémával szemben, de kétlem, hogy a probléma megoldása éppen az erőszak lenne. Mert az erőszak soha semmire sem volt megoldás. Sem a verbális, sem a tettleges.
A Jobbik és a hasonszőrű, de tőle még szélebbre elhelyezkedő mozgalmak csupán kihasználják azt, hogy a társadalom egésze vált egyre kevésbé toleránssá e problémával szemben és erre fel lehet építeni egy mozgalmat, célt lehet adni azoknak az embereknek, akik minden bajuk forrását folyton másban keresik, ezért előszeretettel csinálnak ehhez ellenséget maguknak.
Nem véletlen, hogy ezek a mozgalmak mindenfajta kisebbséggel szemben intoleránsak. Legyen az cigány, zsidó, arab, feka stb.Lényeg, hogy velük szemben saját magyarságukat hangoztatva, csordába verődve lehessen üvölteni. Mint a farkasok. Mert úgy még erősebbnek látszanak és egymást hergelve válik egyre inkább meggyőződésükké, hogy igazuk van. Pedig csak saját szaros életük elől menekülnek. Pótcselekvésként.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://acsapos.blog.hu/api/trackback/id/tr912871092

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MÉG MINDIG CIGÁNYKERÉKBEN 2011.05.02. 11:18:17

A Liget folyóiratban 2010-ben interjúsorozat jelent meg a cigánykérdésről. „Alapozásként” közöltük Levendel László: A CIGÁNYSÁG GONDJA – mindannyiunk gondja című 1988-ban írt, fájdalmasan aktuális tanulmányát.Az alábbiakban ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása